ΤΑΝΖΑΝΙΑ

& ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Μια μύηση στη γοητεία της Αφρικανικής ηπείρου. Εκεί που σαφάρι σημαίνει... ταξίδι

12 μέρες (11 νύχτες)
31 Μαΐου (2:05πμ) έως 11 Ιουνίου 2024 (4:30πμ)

Eλάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία στην πιο αντιπροσωπευτική χώρα της Αφρικανικής ηπείρου, να μυηθούμε στη φιλοσοφία ζωής που ακούει στο όνομα “hakuna matata” μια φράση σουαχίλι, που σημαίνει «χωρίς ανησυχία», «πάρε τη ζωή χαλαρά». Μία άλλη προσφιλής φράση και νοοτροπία στην Τανζανία είναι το “Pole Pole” που σημαίνει «χωρίς βιασύνη». Οι άνθρωποι στον τόπο αυτό εκτιμούν την αξία του να απολαμβάνεις χωρίς βιασύνη και άγχος την κάθε στιγμή. Έτσι κι ο επισκέπτης στην Αφρική πρέπει να είναι προετοιμασμένος να υιοθετήσει αυτή τη λογική, να αντιμετωπίσει με στωικότητα την όποια έλλειψη οργάνωσης και να ξεχάσει για λίγο κάποιες από τις συνήθειες, ανέσεις και συνθήκες της καθημερινότητας στην Ευρώπη.

Θα ανακαλύψουμε τα εκπληκτικά θαύματα μιας χώρας με ξεχωριστή ομορφιά και φιλόξενες συνθήκες για τον επισκέπτη για τα δεδομένα της ηπείρου, μια ιδανική γνωριμία με την υποσαχάρια Αφρική. Αυτό το απίστευτο ταξίδι συνδυάζει την εμπειρία ενός σαφάρι 3 ημερών μέσα σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά εθνικά πάρκα άγριας ζωής στον κόσμο, όπως τα περίφημα Serengeti και  Ngorongoro. Η ίδια η λέξη σαφάρι μάλιστα, στα σουαχίλι σημαίνει… ταξίδι! Όλα αυτά συνταιριάζουν με την εξωτική ομορφιά του νησιού της Ζανζιβάρης, με τη ζωντανή ιστορία της Stone Town, τις ειδυλλιακές παραλίες του Nungwi και την ηρεμία του Jambiani.

Συνώνυμη με την Τανζανία είναι η φυλή των Μασάι, μια από τις πιο γνωστές και πολιτιστικά χαρακτηριστικές εθνοτικές ομάδες στην Ανατολική Αφρική. Η αλληλεπίδραση με τους Μασάι παρέχει γνώση για τους αυτόχθονες πολιτισμούς που κάνουν την Τανζανία έναν μοναδικά αξιόλογο προορισμό. 

Τριγυρισμένη από τα γαλάζια νερά του Ινδικού Ωκεανού, η Ζανζιβάρη είναι ένας τροπικός παράδεισος που φημίζεται για τις παρθένες παραλίες, τον πλούσιο πολιτισμό και την πολύπλοκη ιστορία της. Αυτό το ημιαυτόνομο αρχιπέλαγος, μέρος της Τανζανίας, αποτελείται από πολλά νησιά, με τα κύρια δύο να είναι η Ουνγκούτζα και η Πέμπα. Η ιστορία της Ζανζιβάρης έχει επηροές από Άραβες εμπόρους μέχρι ευρωπαϊκές αποικιακές δυνάμεις, και έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμών και παραδόσεων.

Οι Άραβες έμποροι ήταν από τους πρώτους που έφτασαν, ίδρυσαν οικισμούς και επηρέασαν την τοπική κουλτούρα και γλώσσα, δημιουργώντας τα Σουαχίλι, η οποία παραμένει η κυρίαρχη γλώσσα μέχρι σήμερα.

Τον 17ο αιώνα, η Ζανζιβάρη έγινε μέρος του σουλτανάτου του Ομάν και αυτή η εποχή σηματοδότησε την κορύφωση του διαβόητου δουλεμπορίου της Ανατολικής Αφρικής. Οι Άραβες ηγεμόνες επωφελήθηκαν από την πώληση Αφρικανών σκλάβων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, αφήνοντας ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της Ζανζιβάρης.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι ευρωπαϊκές αποικιακές δυνάμεις, κυρίως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, ενδιαφέρθηκαν για τη Ζανζιβάρη. Τα νησιά χρησίμευσαν ως κόμβος για την παραγωγή μπαχαρικών, ιδιαίτερα γαρύφαλλου, και το αρχιπέλαγος έγινε κέντρο αποικιακού ανταγωνισμού. Τελικά, οι Βρετανοί αναδείχθηκαν ως η κυρίαρχη αποικιακή δύναμη, μέχρι το 1963 που η Ζανζιβάρη απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανική Αυτοκρατορία.

Μια κομβική στιγμή στην ιστορία της Ζανζιβάρης συνέβη το 1964, όταν μια επανάσταση με επικεφαλής Αφρικανούς εθνικιστές ανέτρεψε την αραβική άρχουσα τάξη. Λίγο αργότερα, η Ζανζιβάρη ενώθηκε με την Τανγκανίκα στις 26 Απριλίου 1964, σχηματίζοντας την Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.

Σήμερα, η Ζανζιβάρη είναι ένα μέρος όπου οι αρχαίες παραδόσεις συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή, καθιστώντας την έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφτεί όποιος αναζητά την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά σε μια μοναδική, μαγευτική τοποθεσία.


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

1η μέρα, 31 Μαΐου:

Αναχώρηση από την Αθήνα την 31η Μαΐου τα ξημερώματα (2:05πμ) και άφιξη στο αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο στη 1:10μμ. 

Μεταφερόμαστε στη ζωντανή και χαοτική πόλη της Arusha όπου θα γευματίσουμε και θα ξεκουραστούμε για να προετοιμαστούμε για το σαφάρι των επόμενων ημερών.

Διαμονή στην Arusha

 

2η & 3η μέρα, 1η & 2η Ιουνίου: Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι

Ετοιμαστείτε να δείτε εικόνες που είχατε παρακολουθήσει σε ντοκιμαντέρ!

Το εθνικό πάρκο Serengeti είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς άγριας ζωής στον κόσμο. Βρίσκεται στη βόρεια Τανζανία, καλύπτει μια εκτεταμένη περιοχή περίπου 14.750 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος που εκτείνεται μέχρι την Κένυα. Αυτό το εμβληματικό πάρκο φημίζεται για την απίστευτη ποικιλομορφία της άγριας ζωής, τα εκπληκτικά τοπία και την ετήσια Μεγάλη Μετανάστευση φυτοφάγων ζώων.

Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι φιλοξενεί μια εξαιρετική ποικιλία άγριας ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το «Big Five» – λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκερους και βουβάλους – καθώς και τσιτάχ, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, ύαινες και πολλά είδη πουλιών. Τα ανοιχτά λιβάδια και οι πεδιάδες του πάρκου προσφέρουν εξαιρετική θέαση ζώων και η πλούσια βιοποικιλότητα διασφαλίζει ότι κάθε διαδρομή σαφάρι είναι μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα στο Σερενγκέτι είναι η Μεγάλη Μετανάστευση. Aνάλογα με την εποχή, πάνω από δύο εκατομμύρια γκνου, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες ζέβρες και γαζέλες, κινούνται με κυκλικό μοτίβο αναζητώντας φρέσκια βοσκή. Η μετανάστευση, που θεωρείται ένα από τα πιο εκπληκτικά φυσικά θεάματα του κόσμου, προσελκύει λάτρεις της άγριας ζωής και φωτογράφους από όλο τον κόσμο.

Το Serengeti διχοτομείται επίσης από τον ποταμό Seronera, ο οποίος χρησιμεύει ως ζωτική πηγή νερού και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες θέασης της άγριας ζωής, καθώς τα ζώα συγκεντρώνονται γύρω από τις όχθες του ποταμού για να πιουν και να δροσιστούν.

Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και υπόκειται σε αυστηρές προσπάθειες διατήρησης για την προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος του. 

Διαμονή: Κάμπινγκ μέσα το εθνικό πάρκο (Seronera Campsites)

Ο χώρος του κάμπινγκ έχει κοινόχρηστες τουαλέτες και εγκαταστάσεις, και είναι σημείο συνάντησης με άλλους ταξιδιώτες για ανταλλαγή εμπειριών.

 

4η μέρα, 3η Ιουνίου: Εθνικό πάρκο Ngorongoro

Θα ξυπνήσουμε με μια μαγευτική ανατολή του ηλίου στο κάμπινγκ και θα κατευθυνθούμε στο μεγαλείο του Ngorongoro. 

Η περιπέτειά μας ξεκινά με ένα ταξίδι στην καρδιά της προστατευμένης περιοχής του Ngorongoro. Αυτός ο γιγαντιαίος κρατήρας ηφαιστείου που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί το οικοσύστημα μερικών από τα πιο απίστευτα άγρια ζώα του κόσμου. Ξεκινάμε μια συναρπαστική διαδρομή με οχήματα 4Χ4, με ειδικά διαμορφωμένη ανοιγόμενη οροφή ώστε να έχουμε ανεμπόδιστη περιμετρική θέα στα ζώα που θα συναντήσουμε, όπως λιοντάρια, ελέφαντες, ρινόκερους, ζέβρες, αντιλόπες και αμέτρητα άλλα είδη. Στον τόπο αυτό δεν είναι μόνο το ζωικό βασίλειο αυτό που εντυπωσιάζει, αλλά και το ίδιο το τοπίο που τον περιβάλλει. Από τη στιγμή που ξεπροβάλλει μέσα από την πρωινή αχλή ο κρατήρας του Ngorongoro στο οπτικό μας πεδίο, ένα αίσθημα δέους μας κυριεύει. Μετά από μια πλήρη ημέρα μέρα με αμέτρητες εικόνες, θα επιστρέψουμε στην Arusha. 

Στον ελεύθερο χρόνο μας μετά την αποχώρηση από τα εθνικά πάρκα, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε κάποια χωριά της περιοχής και να γνωρίσουμε τη ζωή των ντόπιων.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Arusha.

 

5η μέρα, 4η Ιουνίου: Ζανζιβάρη – Stonetown

Αποχαιρετάμε την άγρια φύση και την αφρικανική σκόνη και επιβιβαζόμαστε σε μια πτήση για τα ειδυλλιακά τοπία με τα καταγάλανα νερά του Ινδικού Ωκεανού και τη νήσο Unguja, το νησί των μπαχαρικών που συνήθως ονομάζουμε Ζανζιβάρη, δανειζόμενοι το όνομα όλου του συμπλέγματος νησιών του αρχιπελάγους. Ο πρώτος σταθμός είναι η πρωτεύουσα Stone Town, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γνωστό για τα στενά σοκάκια της, την πλούσια ισλαμική ιστορία, τα παραδοσιακά αποικιακά κτίρια και τη μυστικιστική της ατμόσφαιρα. Θα εξερευνήσουμε τις αγορές μπαχαρικών, την ψαραγορά, το σπίτι που γεννήθηκε ο Freddie Mercury, θα επισκεφθούμε ιστορικά μνημεία και θα βυθιστούμε στη μαγεία αυτής της μοναδικής πόλης.

Διαμονή στη Stonetown

 

6η μέρα, 5η Ιουνίου: Stonetown – Kendwa/Nungwi

H σημερινή μέρα είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να απολαύσουν περισσότερο τη  σαγηνευτική Stonetown ή να συμμετέχουν σε προαιρετικές θαλάσσιες εκδρομές:  Επιβιβαζόμαστε σε παραδοσιακό πλοιάριο dhow στις 09:00 π.μ. με προορισμό το νησί Nakupenda και το Prison island, το νησί των σκλάβων. Αυτή η ολοήμερη εκδρομή περιλαμβάνει χαλάρωση στη λευκή άμμο του Pange Sandbank μέχρι κολύμβηση με αναπνευστήρα για να θαυμάσουμε τροπικά ψάρια. Περιλαμβάνεται πλούσιος μπουφές με θαλασσινά μπάρμπεκιου!  Στο Prison Island θα ξεναγηθούμε στη φυλακή που χτίστηκε για «επαναστάτες σκλάβους», και θα γνωρίσουμε τις γιγάντιες χελώνες Aldabra, είδος προστατευόμενο. Θα κολυμπήσουμε με τον τοπικό οδηγό για να δούμε τα εκπληκτικά κοράλλια και τροπικά ψάρια που περιβάλλουν το νησί. Το απόγευμα αναχωρούμε από τη Stonetown και κατευθυνόμαστε προς την παραλία Kendwa/Nungwi .

Διαμονή στην Kendwa/Nungwi

 

7η μέρα,  6η Ιουνίου: Kendwa/Nungwi

H Kendwa και το Nungwi είναι δυο παράκτιοι παράδεισοι με τις καλύτερες παραλίες στο νησί, με τη λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και τη λιγότερη παλίρροια. Το Nungwi προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό χαλάρωσης και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Θα έχουμε ελεύθερη μέρα για χαλάρωση και απόλαυση των καταγάλανων, ζεστών νερών του Ινδικού ωκεανού

Διαμονή στην Kendwa/Nungwi

 

8η μέρα, 7η Ιουνίου: Paje / Jambiani

Μετά το check out θα εξερευνήσουμε για περίπου 6 ώρες την παραλιακή διαδρομή, κάνοντας στάσεις στα τοπικά χωριά  μεταξύ Kigomani και Chwaka.

Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο Paje και θα διανυκτερεύσουμε στο Τζαμπιάνι.

 

9η μέρα, 8η Ιουνίου: Paje / Jambiani

Tο γαλήνιο χωριό Jambiani βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή. Εδώ, ο χρόνος φαίνεται να σταματά, δίνοντας ευκαιρία για χαλάρωση, για βόλτα κατά μήκος της απέραντης παραλίας και επίσκεψη στα τοπικά ψαροχώρια.

Το μεσημέρι θα ταξιδέψουμε για 5-6 ώρες, θα εξερευνήσουμε τα χωριά της περιοχής και θα έρθουμε σε επαφή με τη ζωή των ντόπιων, θα κάνουμε στάσεις για μπάνιο, προαιρετική βαρκάδα με snorkeling στo blue lagoon, θα δούμε το διάσημο rock restaurant και θα επιστρέψουμε για δείπνο. 

Διανυντέρευση στο Paje ή  Jambiani

 

10η μέρα, 9η Ιουνιού: Kizimkazi Mkunguni

Αναχωρούμε από το Jambiani το πρωί. Θα απολαύσουμε ολοήμερη εκδρομή γύρω από τον νότιο δρόμο του νησιού, με στάσεις για κολύμπι σε μαγευτικές παραλίες (συμπεριλαμβανομένης της λιγότερο γνωστής παραλίας Mtende)

Διανυκτέρευση στην περιοχή Kizimkazi Mkunguni

 

11η μέρα, 10η Ιουνιού: Kizimkazi – Επιστροφή

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. όπου θα συμμετέχουμε σε προαιρετική εκδρομή με ελεύθερα δελφίνια στην ανοιχτή θάλασσα. Τα ρηχά νερά γύρω από το Kizimkazi είναι αγαπημένο στέκι για τα δελφίνια που έρχονται εδώ για αναζήτηση τροφής, για να θηλάσουν τα μικρά τους, να ξεκουραστούν και να κοινωνικοποιηθούν. Υπάρχουν αρκετά δελφίνια που ζουν εδώ όλο το χρόνο και άλλα που κάνουν την εμφάνισή τους περιστασιακά. 

Αναχώρηση στις 9:00πμ για έναν φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά και νέους. Όποιος επιθυμεί θα παρέχει εθελοντική προσφορά σε υλικά, ρούχα γραφική ύλη κλπ.

Στις 11:00 ξεκινάμε για το αεροδρόμιο του νησιού και την αναχώρησή μας στις 17:00. Με ενδιάμεσο σταθμό θα επιστρέψουμε στην Αθήνα στις 4:30 τα ξημερώματα της 11ης Ιουνίου.

Το ταξίδι αυτό στην Τανζανία προσφέρει ένα συνδυασμό συναρπαστικών εμπειριών, μια τέλεια ισορροπία μεταξύ άγριας φύσης και χαλάρωσης, καθιστώντας το μια εμπειρία ζωής. Αν γνωρίσετε τη μαγεία αυτού του κομματιού της Αφρικής, είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να επιστρέψετε.


Συνολικό κόστος ταξιδιού ανά άτομο με όλους τους φόρους:

€3000

(Η τιμή αφορά 2κλινο δωμάτιο. Επιβάρυνση μονόκλινου €320)

Δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Φεβρουαρίου ή συμπλήρωσης θέσεων


Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Πτήσεις μετ’ επιστροφής από Αθήνα με Ethiopian Airlines που περιλαμβάνουν:

1 παραδοτέα αποσκευή (έως 23 κιλά)

1 χειραποσκευή (έως 8 κιλά)

✓Μια εσωτερική πτήση Arusha-Ζανζιβάρη

✓Όλες οι χερσαίες μετακινήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. (πούλμαν για τη Ζανζιβάρη, ειδικά διασκευασμένα 4WD Land Cruisers για το σαφάρι) 

✓Όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, lodge και camping στο Serengeti 

✓Είσοδοι στα Εθνικά Πάρκα

✓Τοπικός ξεναγός στα σαφάρι

✓Προσωπική ταξιδιωτική ασφάλιση που σας παρέχει το γραφείο μας σε κάθε ταξίδι

Ημιδιατροφή (πλήρης διατροφή στα σαφάρι, εκτός από την 4η μέρα που δεν περιλαμβάνεται δείπνο στην Arusha)

Φόροι αεροδρομίων, καυσίμων και διαμονής στη Ζανζιβάρη.


Στην τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
𐄂 Βίζα Τανζανίας ($50, Εκδίδεται ηλεκτρονικά και απαιτούνται 10 ημέρες, υπάρχει και δυνατότητα κατά την άφιξη)

𐄂 Προαιρετικές εκδρομές και δραστηριότητες.

Ενδεικτικές τιμές: Nakupenda Island + Prison Island tour €55 ή λιγότερο, Dolphin tour €25 ή λιγότερο, 

𐄂 Είσοδος σε μουσεία, είσοδος στο μουσείο του Freddie Mercury ($10)

𐄂 Προσωπικά έξοδα, αγορές, σουβενίρ

𐄂 Επιπλέον γεύματα από αυτά που αναφέρονται

𐄂 Αναψυκτικά και ποτά σε όλα τα γεύματα
𐄂 Φιλοδωρήματα σε αχθοφόρους, οδηγούς και ξεναγούς
𐄂 Ό,τι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 
Διαμονή στο camping του Serengeti (2 βράδια): 

Η επιλογή των Planet Voyagers είναι σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον του εθνικού πάρκου και όχι σε πολυτελή lodges. Αν παρ’ όλα αυτά επιθυμείτε διαμονή σε lodge, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τις επιλογές και την οικονομική επιβάρυνση.

Σημειώσεις

  • Στις περιοχές των Safari η διαμονή σε luxury lodge έχει υψηλό κόστος και χλιδή αταίριαστη με τις συνθήκες ανέχειας του τοπικού πληθυσμού. Με σεβασμό και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινότητες, εξασφαλίσαμε διαμονή σε απλά δωμάτια στο Tarangire και σε camping στο Serengeti, σε προσιτές τιμές.
  • Φροντίζουμε ώστε να έχουμε τις βέλτιστες συνθήκες καθαριότητας και άνεσης στα μέρη που θα βρεθούμε, όμως θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε σε όσους δεν έχουν επισκεφθεί ξανά στην Αφρική, ότι οι συνθήκες απέχουν κατά πολύ από τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
  • H έκδοση βίζας γίνεται ηλεκτρονικά από τον κάθε ταξιδιώτη, κοστίζει 50 δολάρια ΗΠΑ και απαιτεί 10 ημέρες. Το διαβατήριο πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.
  • Ο Εμβολιασμός προφύλαξης από τον κίτρινο πυρετό είναι προαιρετικός (εκτός αν ο ταξιδιώτης έχει ταξιδέψει προηγουμένως σε χώρα ενδημική του ιού). Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική. Επίσης όποιοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν προληπτική αγωγή προφύλαξης από τη μαλάρια (ελονοσία) με χάπια Malarone. Για περισσότερες υγειονομικές πληροφορίες συμβουλευτείτε το ΚΕΕΛΠΝΟ.
  • Η εισαγωγή και χρήση οποιουδήποτε είδους πλαστικής σακούλας στη χώρα, απαγορεύεται!Σημαντικές πληροφορίες 

Το διαβατήριο θα πρέπει κατά την ημερομηνία αναχώρησης να έχει 6μηνη ισχύ.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει για λόγους πρακτικότητας, ασφάλειας ή εντολών των αρχών, λόγω καιρού ή κλειστών αρχαιολογικών χωρών, λόγω απεργιών, αργιών ή παρόμοιων λόγων για τους οποίους δεν φέρει ευθύνη το γραφείο μας.

Φωτογραφίες από προηγούμενα ταξίδια μας

Zανζιβάρη

Δήλωση συμμετοχής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση που δε δείτε απάντησή μας στην εισερχόμενη αλληλογραφία σας, παρακαλούμε να ελέγξετε το φάκελο με τα ανεπιθύμητα / junk

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.