Σοκότρα

Νήσος Σοκότρα

(Υεμένη)

Nοέμβριος 2024

Το πιο αλλόκοσμο νησί στη γη

Αποκομμένη στον Ινδικό ωκεανό η Socotra και τα τρία μικρότερα γειτονικά νησιά αποτελούν ένα τοπίο “εξωγήινο”. Η απομόνωσή του νησιού που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την Αραβική χερσόνησο και την Αφρική, οδήγησε σε μια μοναδική εξελικτική πορεία. Σε αυτό το θησαυρό βιοποικιλότητας με πάνω από 700 είδη ενδημικής χλωρίδας συναντά κανείς δέντρα βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Dragon blood tree, Bottle tree, Cucumber tree, είναι μόνο λίγα από τα εξωπραγματικά αυτά πλάσματα του φυτικού βασιλείου.
Η Socotra έχει περίπου 50.000 κατοίκους που μιλούν την τοπική διάλεκτο Soqotri. 

Εμπειρίες από το προηγούμενο συγκλονιστικό ταξίδι μας – Φεβρουάριος 2024

Πολλοί ακούγοντας το όνομα “Υεμένη”, σκέφτονται πολέμους, βομβαρδισμούς και κάποιους αντάρτες Χούθι που άκουσαν στις ειδήσεις.
Πράγματι η χώρα αυτή της Αραβικής χερσονήσου, βρίσκεται δυστυχώς εδώ και μια δεκαετία σε εμφύλιο πόλεμο και ανθρωπιστική κρίση.
Όμως τα ταξίδια που διοργανώνουμε με τους Planet Voyagers, αν και είναι συνήθως σε μη προφανείς προορισμούς έχουν πάντα ως βάση τη γνώση, γεωπολιτική αλλά και… απλώς γεωγραφική.
Η απομονωμένη Νήσος Σοκότρα ανήκει στην πολύπαθη Υεμένη, όμως γεωγραφικά βρίσκεται πιο κοντά στην Αφρική, οι λίγοι κάτοικοι μιλούν τοπική διάλεκτο, και δεν έχει εμπλακεί στις αντιπαλότητες της ενδοχώρας. Το νησί ελέγχεται από την αναγνωρισμένη κυβέρνηση του νότου αλλά υπάρχει έντονη επιρροή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που εποφθαλμιούν σε επενδύσεις και ανοικοδόμηση resorts σε αυτόν το μοναδικό, παρθένο παράδεισο

10 ημέρες, 18 Νοεμβρίου (18:50) έως 27 Νοεμβρίου (17:15)

7ωρη αναμονή στο Abu Dhabi κατά την αναχώρηση, tour στο Abu Dhabi κατά την επιστροφή!

Το ταξίδι αυτό απαιτεί αντοχές από τους συμμετέχοντες. Περιλαμβάνει 6 διαμονές σε σκηνές. Στους περισσότερους χώρους κατασκήνωσης υπάρχουν βασικές υποδομές τουαλέτας και ντους, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία εμπειρία επαφής με τη φύση. 

Δήλωση συμμετοχών μέχρι 30 Aυγούστου


 

Aναχώρηση από Αθήνα για Abu Dhabi με απ’ ευθείας πτήση. Στο Abu Dhabi έχουμε αναμονή 7 ωρών μέχρι την πτήση charter την επόμενη μέρα στις 9:00πμ για Σοκότρα. 

 

1η μέρα: Ημέρα άφιξης – Hadibo – Παραλία Delisha

Άφιξη στις 10:20πμ στο αεροδρόμιο της Socotra, διατυπώσεις διαβατηρίων και βίζας Υεμένης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε για γεύμα στην πρωτεύουσα Hadibo. 

Συνεχίζουμε οδικώς προς τον πρώτο από τους μαγευτικούς προορισμούς μας στο νησί, την ακτή Delisha, η οποία αποτελείται από παρθένα λευκή άμμο και αμμόλοφους που σκαρφαλώνουν μέχρι τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο που ορθώνεται πίσω. Χαλάρωση και κολύμπι στη θάλασσα όσο και σε μια λιμνοθάλασσα γλυκού νερού. Το ηλιοβασίλεμα στη Delisha θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο με θαλασσινά στην παραλία. 

Διανυκτέρευση σε σκηνές στην παραλία Delisha.

 

Ημέρα 2η: Παραλία Homhil και Arher

Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε προς την προστατευόμενη περιοχή Homhil, απολαμβάνοντας τα υπέροχα τοπία των βαθιών χαράδρων και των πεδιάδων στη διαδρομή, θα σταματήσουμε στη λιμνοθάλασσα Qaria που είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα του νησιού και ελπίζουμε να δούμε φλαμίνγκο και ερωδιούς. 

Στο Homhil υπάρχει μια επιλογή από μονοπάτια, ένα από τα οποία οδηγεί σε μια φυσική πισίνα με πανοραμική θέα στον ωκεανό. Το Homhil φιλοξενεί πολλά δέντρα Dragons Blood, τη ρητίνη των οποίων συλλέγουν και εμπορεύονται οι κάτοικοι της Σοκότρα. Το λιβάνι από το δέντρο Frankincense είναι ένα ακόμα προϊόν της περιοχής. Κατεβάνουμε στη βορειοανατολική ακτή του νησιού προς τη Wadi Al-Shifa όπου μας περιμένουν τα αυτοκίνητά μας (προαιρετικά, για όσους θέλουν μπορούν να πεζοπορήσουν 1,5 ώρα), και οδηγούμε μέχρι την παραλία Arher, η οποία φιλοξενεί γιγάντιους αμμόλοφους που δημιουργούνται κατά την εποχή των μουσώνων και αγκαλιάζουν τα βουνά. Όσοι αισθάνονται σε φόρμα, μπορούν να σκαρφαλώσουν στους αμμόλοφους για μια θέα που… κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.

Θα κολυμπήσουμε στα ζεστά νερά του ωκεανού και θα δροσιστούμε σε ένα ρυάκι γλυκού νερού που κατεβαίνει από το βουνό στη θάλασσα. Για όσους ξυπνούν νωρίς, το Arher είναι ιδανικό μέρος για να δούμε την ανατολή του ηλίου πάνω από τους αμμόλοφους και να απαθανατίσουμε μερικές από τις πιο αλησμόνητες φωτογραφίες. 

Δείπνο και διανυκτέρευση σε σκηνές στην παραλία Arher

 

Ημέρα 3η: Σπήλαιο Hoq και θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Dihamri

Μετά το πρωινό, θα οδηγήσουμε στην περιοχή Hala και μετά θα ξεκινήσουμε πεζοπορία μέχρι το σπήλαιο Hoq (περίπου 1,5 – 2 ώρες ανηφορικά).

Το σπήλαιο έχει εσωτερικό μήκος 2,5 χιλιόμετρα. Θα περάσουμε περίπου μιάμιση ώρα εξερεύνησης μέσα στο σπήλαιο όπου μπορούμε να δούμε σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μια φυσική λίμνη. Θα παρατηρήσουμε επίσης αρχαία πετρογλυφικά στους τοίχους των σπηλαίων, μεταξύ άλλων την εικόνα ενός παλιού εμπορικού πλοίου που έχει διατηρηθεί στο πέρασμα των αιώνων. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε για τελετουργικούς σκοπούς.

Στη συνέχεια θα κατεβούμε με τα πόδια μέχρι το σημείο όπου αφήσαμε τα αυτοκίνητα. Μετά το μεσημεριανό θα οδηγήσουμε στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή του Dihamri που φιλοξενεί έναν από τους πλουσιότερους κοραλλιογενείς υφάλους του αρχιπελάγους. Είναι από τα καλύτερα μέρη για κολύμβηση με μάσκα και αναπνευστήρα, με εντυπωσιακή ποικιλία ψαριών και των κοραλλιών. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αγγίζουμε τα κοράλλια στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή, καθώς κάτι τέτοιο προκαλεί μη αναστρέψιμη ζημιά. 

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Dihamri.

 

Ημέρα 4η: Wadi Killisan, αμμόλοφοι Difa’arhu, Hayf, Zahek και παραλία Omaq

Μετά το πρωινό, θα οδηγήσουμε στο οροπέδιο Momi για να επισκεφτούμε το φαράγγι Killisan, το οποίο είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα, διάσημo για τις φυσικές πισίνες γλυκού νερού. Θα περπατήσουμε περίπου 50 λεπτά για να φτάσουμε στην τοποθεσία. Θα απολαύσουμε κολύμπι σε τιρκουάζ πισίνες με κρυστάλλινα νερά. Το μεσημεριανό μας θα είναι πικνίκ.

Στη συνέχεια οδηγούμε προς το νότιο τμήμα του νησιού (Noged) περνώντας από το φαράγγι Difa’arhu όπου μπορούμε να δούμε παραδοσιακά χωριά και φαράγγια. Το ασυνήθιστο δέντρο Desert Rose φύεται σε πολλά σημεία στους τοίχους του φαραγγιού.

Θα δούμε πανύψηλα βράχια, ορεινά χωριά, οάσεις και τα εξωπραγματικά δέντρα bottleneck και dragon blood trees. Μοναδικά και απόκοσμα τοπία πανύψηλων αμμόλοφων απλώνονται στο Zaheq.

Θα πάμε στην παραλία Omaq, μια απομονωμένη και ήρεμη αμμουδιά που είναι ιδανική για χαλάρωση και μπάνιο στον Ινδικό Ωκεανό. Το απόγευμα, θα δούμε τους κολοσσιαίους αμμόλοφους του Hayf και του Zahiq, και μπορούμε να ανέβουμε στους αμμόλοφους για εκπληκτική θέα και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Θα επιστρέψουμε στην παραλία Omaq για δείπνο και διανυκτέρευση στην παραλία.

 

Ημέρα 5η: Σπήλαιο Debug, οροπέδιο Diksam, wadi Derhure και δάσος Fermihin

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Degub, το οποίο έχει θέα σε διάσπαρτα παραδοσιακά χωριά από κάτω. Tο ίδιο το σπήλαιο, παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν πολλοί σταλακτίτες, σταλαγμίτες και λίμνες νερού που έχουν διαρρεύσει στο βράχο με την πάροδο του χρόνου. Θα οδηγήσουμε στο οροπέδιο Dixsam, όπου θα μας αποκαλυφθεί το φυσικό θαύμα της ενδημικής χλωρίδας του νησιού. Εδώ θα δούμε ένα δάσος βγαλμένο από ταινίες φαντασίας, με κυρίαρχο το δέντρο με το “αίμα του Δράκου” (Dracaena cinnabari), αλλά και πουλιά που είναι ενδημικά στο νησί, όπως το Socotra Bunting (Emberiza socotrana).

Στην περιοχή ζουν Βεδουίνοι-νομάδες και θα γνωρίσουμε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους.

Στο φαράγγι Daerhur θα δούμε ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς.

Στη συνέχεια θα κατεβούμε με το αυτοκίνητο (ή προαιρετικά θα περπατήσουμε) στο φαράγγι Derhure για μεσημεριανό γεύμα και έναν εύκολο περίπατο και ίσως επίσης να κολυμπήσουμε στις πισίνες γλυκού νερού.

To δάσος Fermihin είναι ένας ακόμα τόπος που φιλοξενεί δέντρα Dragon Blood, και Bottle trees που διαγράφουν το “εξωγήινο” σχήμα τους στο φως του δειλινού.

Δείπνο και διανυκτέρευση κάμπινγκ στο Fermihin.

 

Ημέρα 6η: Qadamah,Gubbah, Qalansiya / Detwah

Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε προς τα βορειοδυτικά προς την Qalansiya μέσω της Qadamah και της Ghubba, θα σταματήσουμε στο δρόμο μας για να δούμε τη συλλογή αλατιού από τους ντόπιους. Στο δρόμο προς την Qalansiya θα δούμε πολλά παλιά τανκς που χρονολογούνται από τη Σοβιετική εποχή.

Μόλις φτάσουμε στην Qalanciya, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός στη Σοκότρα, θα περιηγηθούμε στη γραφική πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια και τα στενά σοκάκια. Οι περισσότεροι εδώ είναι ψαράδες και τα πρωινά πωλούν την ψαριά τους στην παραλία του οικισμού. Συνεχίζουμε προς την προστατευόμενη περιοχή της λιμνοθάλασσας Detwah, την πιο εμβληματική τοποθεσία του νησιού. Η μαγευτική θέα με τα γαλαζοπράσινα νερά της λιμνοθάλασσας και την αχανή παραλία με λευκή άμμο που ξεπροβάλλει θα μας αφήσει άφωνους. Μπορούμε να κολυμπήσουμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε αξέχαστες στιγμές.

Επίσης, μπορούμε να επισκεφτούμε τον Abdullah, έναν άνθρωπο που κατοικεί στη σπηλιά του στην οποία γεννήθηκε. Είναι ο καλύτερος στο να μας ξεναγήσει στη λιμνοθάλασσα και μας δείξει μερικά θαλάσσια πλάσματα.

Προσοχή: στη λιμνοθάλασσα υπάρχουν σαλάχια που φέρουν αγκάθι στην ουρά, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν περπατάμε στη λιμνοθάλασσα. 

Δείπνο και διανυκτέρευση στην παραλία Detwah.

 

Ημέρα 7η: Παραλία Shouab – Ayhaft – Hadibo

Μετά το πρωινό στη Detwah θα κάνουμε μια εκδρομή με βάρκα στην υπέροχη παραλία της Shouab, από τις ομορφότερες στη Socotra, με πρόσβαση μόνο δια θαλάσσης. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να συναντήσουμε εκατοντάδες δελφίνια ακριβώς δίπλα στο σκάφος. Επίσης θα δούμε μερικά από τα πουλιά, γλάρους και γκρίζους ερωδιούς, κορμοράνους που συχνάζουν στην περιοχή. Στα καθαρά νερά και τη λευκή άμμο του Shouan θα κολυμπήσουμε, θα καταδυθούμε με μάσκα και θα απολαύσουμε αυτή την παρθένα παραλία. Επιστρέφουμε πίσω στην Qalansiya και στο Hadibo, με μια στάση στο Εθνικό Πάρκο Ayhaft Canyon. 

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Hadibo

 

Ημέρα 8η: Πτήση επιστροφής.

Μετά το πρωινό, πριν μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Socotra, θα επισκεφτούμε την ψαραγορά και το Socotra Women Development Association αν θέλουμε να αγοράσουμε αναμνηστικά.

Στις 15:00 προσγειωνόμαστε στο Abu Dhabi όπου θα μας περιμένει mini bus και θα μας μεταφέρει μαζί με τις αποσκευές μας για ένα 6ωρο tour στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το μεγάλο, κατάλευκο τζαμί Sheikh Zayed, την παραλία Cornice όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα.

Θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο και στις 14:00 της 27ης Νοεμβρίου θα πάρουμε την τελευταία πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα στις 17:15.

 

Tελική τιμή

€3000

Επιβάρυνση μονόκλινου για το τελευταίο βράδυ στη Socotra (αν υπάρχει διαθεσιμότητα) και στο Abu Dhabi: 100€


Η πληρωμή μπορεί να γίνει και με πιστωτική κάρτα, (με επιβάρυνση 3%) και δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις


Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • ΟΛΕΣ οι πτήσεις: 
 • Αθήνα-Aμπού Ντάμπι με πλήρεις αποσκευές.
 • Πτήση charter μετ’ επιστοφής Aμπού Ντάμπι – Σοκότρα (με αποσκευή 20kg και χειραποσκευή 7kg)
 • Bίζα Yεμένης (περίπου $150).
 • Eκδρομή στην πόλη του Abu Dhabi
 • Μία διανυκτέρευση στο Abu Dhabi
 • Προσωπική ασφάλιση.
 • Τελευταίο βράδυ διαμονή σε ξενοδοχείο στη Σοκότρα (με 2 μονά κρεβάτια) 
 • Όλες οι μεταφορές κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης με χρήση σύγχρονου 4WD Toyota Land Cruiser συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και της βενζίνης 
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Σοκότρα.
 • Αγγλόφωνος ξεναγός
 • Πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό).
 • Μεταλλικό νερό.
 • Είσοδοι σε προστατευόμενες περιοχές
 • 6 διανυκτερεύσεις σε σκηνές με όλο τον εξοπλισμό κάμπινγκ (εκτός από τους υπνόσακους).
 • Εκδρομή με βάρκα από την Qalanciya προς παραλία Σουάμπ.
 • Τοπικοί ξεναγοί σε συγκεκριμένες περιοχές.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Εξοπλισμός καταδύσεων και κολύμβησης με αναπνευστήρα
 • Ατομικός υπνόσακος
 • Οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες που δεν αναφέρονται 
 • Φιλοδωρήματα
 • Γεύμα στο Abu Dhabi

Σημαντικές πληροφορίες 

Το διαβατήριο θα πρέπει κατά την ημερομηνία αναχώρησης να έχει 6μηνη ισχύ.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει για λόγους πρακτικότητας, ασφάλειας ή εντολών των αρχών, λόγω καιρού ή κλειστών αρχαιολογικών χωρών, λόγω απεργιών, αργιών ή παρόμοιων λόγων για τους οποίους δεν φέρει ευθύνη το γραφείο μας.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση που σας παρέχουμε στο πακέτο περιλαμβάνει και ακύρωση του ταξιδιού από εσάς λόγω COVID ή οποιουδήποτε ιατρικού λόγου με χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και γίνεται πλήρης επιστροφή χρημάτων από την ασφαλιστική.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί την Υεμένη (καθώς και το Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σουδάν, Βόρεια Κορέα, Λιβύη, Σομαλία μετά το 2011 ή την Κούβα μετά το 2021) θα στερηθούν το δικαίωμα άδειας ESTA για μελλοντική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για μελλοντικό ταξίδι στις Η.Π.Α,  θα πρέπει όμως να λάβουν τουριστική βίζα με 10ετή ισχύ από την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο τους.

 

Φωτογραφίες μας από προηγούμενα ταξίδια

Δηλώσεις συμμετοχής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση που δε δείτε απάντησή μας στην εισερχόμενη αλληλογραφία σας, παρακαλούμε να ελέγξετε το φάκελο με τα ανεπιθύμητα / junk

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.